Истина о Ивану Грозном (Додатак: Свети Сава у руском царском летопису)

Аутор: Вјачеслав Мањагин, Дејан Танић
Број страна: 284 стр.

Формат: А5 (14,85 х 21 цм).
Опис: Иван IV Васиљевич, од непријатеља назван „Иван Грозни“, био је најомиљенији руски владар у историји, који је од руске кнежевине направио руску царевину. Нарочито се истакао у борбама против крсташа који су

Ову књигу можете бесплатно преузети овде.

1.400 дин

Категорија:

Опис

Иван IV Васиљевич, од непријатеља назван „Иван Грозни“, био је најомиљенији руски владар у историји, који је од руске кнежевине направио руску царевину. Нарочито се истакао у борбама против крсташа који су желели да Русију покоре под ноге папе. Пошто то нису успели, успели су да га оклеветају и назову „Иван Грозни“, а онда да га отрују, као и његовог сина и његову трудну снају. На крају су измислили причу како је „Иван Грозни“ убио своју трудну снају и њено дете у утроби, као и свог сина, и многе друге невероватне лажи. Ова књига представља најмоћнију одбрану цара Ивана IV.
Баба Ивана IV била је Српкиња Ана Јакшић, која га је подигла и васпитала, јер је рано остао без родитеља. Одгајан у духу Светог Саве, што је описано у овој књизи, успоставио је у Русији законе Светога Саве према његовом Законоправилу и учинио Русију моћном државом. Објавио је најграндиозније књижевно дело у историји – „Руски царски летопис“ у којем је осликана историја света од Стварања до његовог времена, а у тој историји је на преко 100 страна приказао историју Светог Саве, Немањића и Косовске битке, што се као додатак са преводом налази у оквиру ове књиге.
Ову књигу можете бесплатно преузети овде.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Истина о Ивану Грозном (Додатак: Свети Сава у руском царском летопису)“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *