Истина о Милану Недићу

Аутор: Бошко Н. Костић
Број страна: 86 стр.

Формат: А5 (14,85 х 21 цм).
Опис: Један од највећих јунака Другог светског рата био је генерал Милан Недић. У време када је народу претило потпуно истребљење, Милан Недић је прихватио предлог српских интелектуаца да се стави на чело Владе у Београду, која би под немачком окупацијом покушала да спаси шта се спасти може.

Књига се може бесплатно преузети овде.

1.000 дин

Категорија:

Опис

Један од највећих јунака Другог светског рата био је генерал Милан Недић. У време када је народу претило потпуно истребљење, Милан Недић је прихватио предлог српских интелектуаца да се стави на чело Владе у Београду, која би под немачком окупацијом покушала да спаси шта се спасти може. У скоро немогућим условима, Влада Милана Недића успела је да спаси преко 600.000 избеглица из НДХ, да све време рата народ у Србији не гладује, а у исто време да оружјем и храном снабдева војску Драже Михајловића. Након рата није желео да побегне и да се спаси од комуниста, него је желео да докаже своју невиност на суду. Био је мучен, убијен, а онда бачен са петог спрата од стране комуниста, који су објавили да је извршио самоубиство. Војвода поп Момчило Ђујић је после рата говорио о Милану Недићу као највећем јунаку, што се може чути и видети у видеу овде.

За више информација о Милану Недићу препоручујемо поглавље „Разговор са генералом Миланом Недићем“ из књиге „Мемоари патријарха српског Гаврила Дожића“ која се може погледати овде.

Књига се може бесплатно преузети овде.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Истина о Милану Недићу“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *